Van Buyten: "De pass van Fellaini was slecht"

Koen Freriks
4 september 2010, 10:58   Bijgewerkt: 4 september 2010, 11:05

Daniel van Buyten was vrijdag schuldig aan de 1-0 nederlaag van België tegen Duitsland. De lange mandekker van Bayern München zag zijn fout worden afgestraft door Miroslav Klose. De Belg wijst echter met een beschuldigende vinger naar teamgenoot Marouane Fellaini.

"Het was een samenloop van omstandigheden", zegt de verdediger in Belgische kranten over de tegengoal. Fellaini verraste me met zijn pass. De bal belandde tussen mijn voeten en Schweinsteiger zette mij snel onder druk. Ik wou de bal nog ontzetten, maar daarvoor was het al te laat."

Van Buyten vindt dat Fellaini hem onnodig in moeilijkheden bracht. "Fellaini had de bal niet naar een zone met veel Duitsers mogen spelen. Marouane had die bal gewoon moeten wegtrappen. Nu maakte hij een foute keuze, gaf hij een slechte pass en praatte hij niet."

De verdediger erkent dat België verder een goede wedstrijd speelde tegen de Duitsers. "De Duitsers hadden het niet makkelijk met ons. In Turkije moeten we minstens voor een gelijkspel gaan. We zullen wel opnieuw een stevige organisatie moeten hebben, want we mogen de Turken niet laten voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen