Huntelaar over De Jong: "Lullige situatie"

4 oktober 2010, 18:32   Bijgewerkt: 4 oktober 2010, 20:21

In een herfstzonnetje werkte Oranje maandag de eerste training af op weg naar de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden. De groep van coach Bert van Marwijk verscheen op het veld voor een korte, ontspannen training. Tijdens en na de oefensessie ging het echter niet over de komende interlands, maar over de situatie rond Nigel de Jong. Hij werd eerder vandaag uit de selectie verwijderd.

Van Marwijk zette de middenvelder uit de groep naar aanleiding van zijn zware charge op Hatem Ben Arfa in de wedstrijd tussen Manchester City en Newcastle United, waarbij de Fransman een dubbele beenbreuk opliep. Omdat het de zoveelste keer was dat De Jong over de schreef ging, had Van Marwijk er genoeg van.

De spelersgroep kreeg het besluit te horen bij aankomst in Noordwijk, aan het begin van deze middag. "De bondscoach deelde het ons mede, hij had Nigel toen al gesproken", laat aanvaller Klaas-Jan Huntelaar weten aan FCUpdate.nl.

Een duidelijke mening over het spel van De Jong of de straf van Van Marwijk gaf Huntelaar niet. "Zelf heb ik de overtreding op Ben Arfa niet gezien, ik las er vanochtend pas over in de krant. Ik weet wel dat Nigel een speler is die altijd de grens opzoekt en soms daar overheen gaat, hij schuwt de duels niet. Maar ik weet ook zeker dat hij niet expres iemands been breekt. Dat wil Nigel niet, hij is hele sociale jongen."

Dat De Jong door zijn overtreding bij City nu twee belangrijke interlands moet missen, is voor hemzelf en Oranje vervelend. "Het is een lullige situatie", vindt Huntelaar. "Wij steunen hem in ieder geval, ik zal hem zo zeker even een sms'je sturen of bellen. Ik vind ook dat je de boel een beetje moet relativeren. In het verleden is Nigel inderdaad wel eens over de schreef gegaan, daardoor wordt alles nu onder een vergrootglas gelegd. Maar we moeten nu niet extreem negatief over hem gaan doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen