Zubizarreta: "Afellay is type-Iniesta"

17 november 2010, 15:13   Bijgewerkt: 17 november 2010, 15:23

FC Barcelona-directeur Andoni Zubizarreta is vol lof over Ibrahim Afellay. De spelmaker van PSV zet op korte termijn zijn handtekening onder een contract bij de Spaanse club en volgens Zubizarreta doet zijn club daarmee een uitstekende zaak.

"Ibrahim is een jonge speler met veel ervaring die zijn man uit kan spelen, een goed schot heeft en goed uit de voeten kan op de vleugels", zegt Zubizarreta tegen Barça TV. "Hij is eenzelfde type als Iniesta, zeker gezien de manier waarop hij beweegt."

Afellay voegt zich in januari bij de selectie van FC Barcelona. Hij krijgt de tijd om zich aan te passen, zegt de oud-doelman. "Hij moet leren te spelen in dit team, waar de concurrentie enorm groot is. Maar ik heb gehoord dat Afellay een positieve jongen is, hij weet waar hij aan begint en met welke topspelers hij moet concurreren."

Dat Barça Afellay voor een klein bedrag, zo'n drie tot vier miljoen euro, over kan nemen speelt volgens de sportief directeur een belangrijke rol. "Dit was een uitstekende kans voor ons. We houden altijd in de gaten welke spelers vrij komen. Gezien onze goede relatie met PSV wilden we deze transfer graag in de winter afronden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen