Bayern München geflatteerd langs Sankt Pauli

11 december 2010, 17:19   Bijgewerkt: 11 december 2010, 17:42

Louis van Gaal eiste begin deze week dat Bayern München al zijn wedstrijden tot de winterstop zou winnen. Woensdag begon der Rekordmeister goed met een zege op FC Basel in de Champions League en zaterdag werd ook deel twee van de missie volbracht. In de Allianz Arena werd Sankt Pauli met 3-0 verslagen.

Na driekwart wedstrijd ontnam Sankt Pauli-doelman Thomas Kessler Thomas Müller op ongelukkige wijze een directe scoringskans, waardoor hij een strafschop-tegen veroorzaakte en bovendien een rode kaart kreeg. Zijn vervanger Mathias Hain kon de elfmetertrap van Philipp Lahm niet keren (2-0). Bayern, met Mark van Bommel in de basis en Edson Braafheid op de bank, liep in de tachtigste minuut nog uit naar 3-0. Franck Ribéry eiste het doelpunt voor zich op.

Bayern heeft nu 26 punten. Dat zijn er liefst veertien minder dan koploper Borussia Dortmund, dat later op de dag (thuis tegen Werder Bremen) bovendien nog in actie komt. De tweede plek lijkt dan ook het hoogst haalbare voor de ploeg van Louis van Gaal. Ook dat zal echter nog een hels karwei worden, aangezien Bayer Leverkusen met 4-2 bij Hamburger SV zegevierde en nu met 32 punten tweede staat.

Een tegendoelpunt van Eljero Elia in de 79ste minuut, de 2-4, deed niets af aan de zege van Leverkusen in de HSH Nordbank Arena. De Oranje-international mocht na 67 minuten invallen, Ruud van Nistelrooy stond in de basis bij die Rothosen en bleef de hele wedstrijd staan. Joris Mathijsen ontbrak wegens een blessure. Door deze nederlaag zakt HSV naar plek negen, het heeft slechts 21 punten.

Onderin het klassement pakte 1.FC Köln drie dure punten, ten koste van Eintracht Frankrfurt: 1-0. Hierdoor neemt het afstand van de laatste plek. Deze is nu in handen van Borussia Mönchengladbach, maar die equipe heeft nog een wedstrijd tegoed. In verliespunten is VfB Stuttgart dus hekkensluiter. Steve McClaren speelde met VfL Wolfsburg 0-0 bij FC Kaiserslautern en blijft zo onderin de middenmoot bungelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen