Boymans: "Selectie had nog vertrouwen in Van Dijk"

20 december 2010, 22:04   Bijgewerkt: 20 december 2010, 22:09

Maandag werd bekend dat VVV Venlo het nieuwe kalenderjaar zal ingaan met een nieuwe coach, aangezien de nummer zeventien van de Eredivisie de samenwerking met trainer Jan van Dijk per direct beëindigde. Aanvaller Ruud Boymans laat zich ontvallen dat de selectie het nieuws niet had zien aankomen.

"Vanochtend werd ik gebeld door Mario Captein, die me vertelde dat de trainer was ontslagen. Dat verraste me, omdat ik had verwacht dat hij het seizoen gewoon af zou mogen maken", vertelt de spits aan Voetbal International. "Vanuit de leiding gezien snap ik dit besluit ergens wel, want als de resultaten tegenvallen wordt er in de voetballerij nu eenmaal snel naar de trainer gekeken."

"Maar persoonlijk vind ik dit erg vervelend. Ikzelf, maar ook de rest van de groep, had nog altijd vertrouwen in Jan van Dijk "De vorige keer konden we ons nog sterk maken voor hem en werd een ontslag voorkomen, nu was er niks meer aan te doen. Het besluit van het bestuur stond vast", gaat Boymans verder.

De clubtopscorer denkt dat de komst van een nieuwe coach weinig effect zal sorteren bij de Limburgse formatie. "Het probleem lag niet bij de trainer, maar bij de spelers. De kwaliteit op het veld is de reden waarom wij dit seizoen zoveel minder draaien dan vorig jaar. Er zijn veel goede spelers vertrokken en daarvoor kwamen jonge gasten in de plaats."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen