'KNVB en Bayern schikken in Robben-kwestie'

4 december 2010, 10:46   Bijgewerkt: 4 december 2010, 10:57

Na eindeloos getouwtrek om financiële genoegdoening met betrekking tot de spierblessure van Arjen Robben lijkt er nu eindelijk een passende oplossing te zijn gevonden voor het dispuut tussen de KNVB en Bayern München. Volgens de Telegraaf is de Nederlandse voetbalbond met de ploeg van Louis van Gaal overeengekomen om een oefenwedstrijd te spelen, waarbij de recettes worden gedeeld. Tot nog toe is dit niet bevestigd door zowel de KNVB als de Duitse grootmacht.

Het ochtenblad weet niet te melden wanneer het vriendschappelijke duel eventueel plaats zal vinden en of Robben al dan niet mee zal spelen bij één van de twee partijen. De aanvaller liep vlak voor het WK een spierscheuring op, maar deed in Zuid-Afrika toch mee en keerde na afloop geblesseerd terug in Duitsland. Als gevolg hiervan kwam Robben dit seizoen nog geen enkele keer in actie voor zijn club.

De creatieve vleugelspeler zal naar verwachting in januari weer zijn opwachting maken en Bayern wenste dan ook een schadevergoeding te krijgen van KNVB, aangezien de Nederlandse voetbalbond naar inzicht van de club uit Beieren niet juist had gehandeld. De KNVB weigerde te voorzien in een vorm van financiële genoegdoening en hierop werd over en weer met modder gegooid in de media. Bayern dreigde de zaak aanhangig te maken bij de rechter, maar er lijkt nu dus een passende oplossing voor beide partijen te zijn gevonden.

Zowel de Nederlandse voetbalbond als de huidige Duitse titelhouder weigeren te bevestigen dat er oefenduel zal plaatvinden, maar laten weten nog steeds in conclaaf te zijn en de verwachting te koesteren dit jaar nog tot overeenstemming te komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen