Pranjic wil loopbaan bij Heerenveen afsluiten

25 december 2010, 11:44   Bijgewerkt: 25 december 2010, 11:55

Danijel Pranjic kende zijn grote doorbraak bij SC Heerenveen. De Kroaat behoorde van 2005 tot en met 2009 tot de Friese formatie, waarna hij een mooie transfer naar Bayern München maakte. Duitsland is echter niet het eindstation van de 29-jarige middenvelder. Dat ligt wat hem betreft in Heerenveen.

“Als het aan mij ligt, sluit ik mijn loopbaan af bij Heerenveen. Dat meen ik serieus”, zegt hij in de Leeuwarder Courant. “Dankzij Heerenveen heb ik de kans gekregen mijn vleugels uit te slaan. Ze zijn goed voor me geweest. Dat vergeet ik nooit.''

Als het aan Pranjic had gelegen, was hij zelfs nooit vertrokken uit het Abe Lenstra Stadion. “Geloof me, ik had voor veel minder salaris in Heerenveen willen blijven. Vlatka (vrouw, red.) en ik voelden ons daar prima. Heerenveen was na vier jaar ons tweede huis geworden en ik voelde dat we konden doorgroeien naar de top. Ik dacht: als ik blijf en er worden twee, drie sterke jongens gekocht dan maken we de sprong.”

Pranjic, die op dat moment vier ton op jaarbasis toucheerde, deed dan ook een voorstel bij de clubdirectie. Voor 800.000 euro per seizoen, veel minder dan hij nu bij Bayern opstrijkt, had hij best in Heerenveen willen blijven. “Daar gingen ze niet op in. Crazy. Vervolgens wonnen we de beker en kwam Bayern. Dat ik toen gedwongen werd 700.000 euro bij te betalen voor de zaakwaarnemer, deed me pijn. Heerenveen had zich groot moeten tonen”, stelt Pranjic.

Zonder Pranjic maakte Heerenveen een kleine terugval. Europees voetbal werd vorig seizoen voor het eerst sinds lange tijd misgelopen en er werd bovendien miljoenen euro's verlies gemaakt. “Een terugval was de club na vorige transfers nog nooit overkomen. Je zou zeggen dat het aan mij lag”, vervolgt hij. “Hádden ze mijn aanbod geaccepteerd en hádden ze naar Sollied geluisterd toen hij Bryan Ruiz wilde halen, dan waren we voor de titel gegaan. Het geld is aan verkeerde spelers uitgegeven.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen