Van Dijk begrijpt niets van ontslag bij VVV

20 december 2010, 13:53   Bijgewerkt: 20 december 2010, 14:06

Jan van Dijk kan geen begrip opbrengen voor de beslissing van VVV Venlo om hem uit zijn functie te ontheffen. De coach werd maandag op non-actief gezet, omdat volgens voorzitter Hai Berden na een serie slechte resultaten binnen de clubleiding 'het draagvlak voor verdere samenwerking verdwenen was'. 

VVV Venlo staat momenteel voorlaatste in de Eredivisie en pakte dit seizoen pas tien punten. Toch vindt Van Dijk zijn ontslag onterecht. "De club weet waarom de resultaten minder zijn. Ik heb eerder al aangegeven dat ik meer tijd nodig had. Dat is mij nu niet gegund", baalt de coach, die sinds 2008 in dienst was in Venlo.

In zijn eerste seizoen promoveerde Van Dijk met VVV naar de Eredivisie. Het seizoen daarna kende zijn ploeg onder impuls van vedette Keisuke Honda een vliegende start en pakte het al zo veel punten, dat het halverwege het seizoen al bijna zeker was van lijfsbehoud. Na de winter, zonder Honda, zakte de ploeg ver weg. Het wist zich nog wel veilig te spelen, maar dit seizoen zette de neerwaartse spiraal zich voort.

Het is nog onbekend wie Van Dijk opvolgt. De eerstvolgende wedstrijd van VVV is op 19 januari tegen FC Utrecht. Dat duel werd afgelopen zondag afgelast.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen