Van Dijk haalt kerst net niet bij VVV Venlo

20 december 2010, 11:05   Bijgewerkt: 20 december 2010, 11:15

VVV Venlo gaat het in het nieuwe jaar proberen met een andere hoofdcoach. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft de samenwerking met trainer Jan van Dijk per direct beëindigd, meldt het op haar website. "Er ontstond in toenemende mate een oncomfortabel gevoel bij VVV", aldus preses Hai Berden.

Het besluit om Van Dijk te ontslaan komt niet als een verrassing. Het was geen geheim dat de relatie tussen voorzitter Berden en de hoofdcoach al enige tijd matig was en omdat resultaten uitbleven, leek een breuk onafwendbaar. VVV won dit seizoen pas drie keer en staat voorlaatste in de Eredivisie. Eerder werd al bekend dat VVV het contract van Van Dijk, dat na dit seizoen afloopt, niet zou verlengen. 

"Bij de clubleiding van VVV Venlo is het draagvlak voor verdere samenwerking verdwenen", zegt Berden over de breuk met Van Dijk. "De situatie is bij de aanvang van de winterstop binnen de club geëvalueerd en dit besluit is daar het gevolg van."

Van Dijk werd in de zomer van 2008 hoofdcoach van VVV. Onder zijn leiding werd de ploeg direct kampioen van de Jupiler League en handhaafde het zich in het seizoen 2009/ 2010 verrassend eenvoudig in de Eredivisie. Na het vertrek van vedette Keisuke Honda, een jaar geleden, ging het echter sportief snel achteruit met de club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen