Barcelona zet Almeria ook in beker voor schut

26 januari 2011, 23:50   Bijgewerkt: 27 januari 2011, 00:43

FC Barcelona kan zich vast opmaken voor de finale van de Copa del Rey, die op 20 april wordt gespeeld. De Catalanen walsten woensdag in het eigen Camp Nou in de eerste halve finale over UD Almeria: 5-0. De return van volgende week lijkt daardoor een formaliteit geworden.

Almeria was gewaarschuwd: in de competitie werden de bewoners van de Spaanse zuidkust enkele maanden geleden immers thuis afgeslacht door FC Barcelona. Met liefst 8-0 moesten ze zich destijds gewonnen geven.

Je zou dus verwachten dat Almeria hier lering uit getrokken heeft, maar niets bleek minder waar. In het eerste half uur werd de ploeg in Camp Nou volledig van de mat getikt en stond het door doelpunten van Lionel Messi (2), David Villa en Pedro toen al met 4-0 achter. Gelukkig voor de bezoekers nam Barcelona daarna wat gas terug en scoorde het via Keita nog slechts één keer. Maar dat Almeria dit pak rammel in de return pareert is natuurlijk schier onmogelijk. En dus is een finale Barcelona- Real Madrid goed mogelijk, want ook de Koninklijke is prima op weg. Eerder op de avond werd de uitwedstrijd tegen Sevilla FC in een 1-0 overwinning omgezet.

Ibrahim Afellay mocht overigens na driekwart wedstrijd invallen voor Villa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen