Sevilla knikkert Villarreal uit bekertoernooi

19 januari 2011, 00:40

FC Sevilla heeft zich weten te plaatsen voor de halve finale van de Copa del Rey. De huidige nummer tien van de Primera Division had zich vorige week tijdens het heenduel al een goede uitgangspositie verschaft om verder te bekeren door 3-3 te spelen op bezoek bij 'El Submarino Amarillo'. Thuis boekte de 'Rojiblancos', waar een kleine remise ook had volstaan, een ruime 3-0 overwinning.

Al na zeven minuten opende Sevilla de score. Alvaro Negredo, die een week eerder nog tweemaal trefzeker was geweest, legde de bal af op Renato Augusto die op zijn beurt de bal op de borst controleerde en na een korte rush langs Villarreal-doelman Diego Lopez prikte: 1-0.

Gelijk na rust verdubbelde Frederic Kanouté de score, waarna de kans van de bezoekers om te overleven in het Spaanse bekertoernooi wel heel gering werd. Tot overmaat van ramp bracht Alexis vlak na de treffer van Kanouté de stand op 3-0, waardoor Sevilla zicht houdt op bekerprolongatie.