Sevilla ondanks zege bij Porto uitgeschakeld

Koen Freriks
23 februari 2011, 20:08   Bijgewerkt: 23 februari 2011, 20:29

Sevilla heeft een stunt woensdag niet compleet gemaakt. De Spanjaarden wonnen op bezoek knap bij FC Porto, maar de 1-0 overwinning was niet genoeg om door te gaan in de Europa League. De Portugezen wonnen vorige week met 2-1, waardoor ze op basis van het extra uitdoelpunt een ticket hebben voor de kwartfinales.

Porto verschafte zichzelf een uitstekende uitgangspositie. Toch kwam Sevilla woensdag niet hopeloos uit de startblokken. Frederic Kanoute kreeg al na drie minuten een goede kans, maar mikte net naast. Porto nam echter het initiatief over en kreeg grote kansen om de strijd definitief te beslissen. Dat liet de koploper van de Portugese Liga na, waardoor Sevilla nog altijd een kans had om te overleven.

Dat Luis Fabiano halverwege de tweede helft scoorde, was dan ook onterecht, maar het leverde wel een ruige slotfase op. Alvaro Pereira (Porto) kreeg rood na een harde overtreding, Alexis (Sevilla) moest vlak daarna ook met twee gele kaarten inrukken. Beide ploegen kregen in de laatste tien minuten grote kansen, maar doelpunten vielen er niet meer.