PSV verzuimt Rangers op achterstand te zetten

10 maart 2011, 20:48   Bijgewerkt: 10 maart 2011, 21:52

Scoren op Ibrox Park. Dat is de opdracht voor PSV in de return tegen Glasgow Rangers, volgende week donderdag. In Eindhoven was PSV vele malen sterker dan de Schotten, maar verzuimde het te scoren. Het bleef daardoor 0-0.

Het enige wat je kan doen tegen een defensieve ploeg als Glasgow Rangers, is in een hoog tempo spelen en op die manier gaten in de vijandige defensie creëren. De Schotten waren naar Eindhoven gekomen met slechts één doel: achterin de nul houden. Af en toe counteren was mooi meegenomen, meer niet.

Alleen in de eerste tien minuten na rust deed PSV wat het moest doen. Het zette vroeg druk, speelde de bal snel rond en gaf Rangers geen kans om de bal weg te werken. In die fase had de 1-0 moeten vallen, maar na een handig tikje van Ola Toivonen schoot Marcus Berg net voorlangs. Diezelfde Berg kreeg even later nog een kans, opnieuw op aangeven van Toivonen. Hij kon alleen doorlopen richting de keeper, maar kwam controle én snelheid tekort om te kunnen afwerken.

Het bleef dus 0-0, een resultaat waar vooral Rangers dik tevreden over zal zijn. Een overwinning in eigen stadion volstaat volgende week voor de Schotten om door te bekeren. Toch hoeft PSV niet te wanhopen. Als iets donderdag duidelijk werd, is het wel dat Glasgow Rangers absoluut geen topelftal heeft. Scoren op Ibrox, dat moet kunnen voor PSV. Als het tenminste scherper is dan vandaag.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen