Inter klimt naar tweede plaats in Serie A

23 april 2011, 17:44   Bijgewerkt: 24 april 2011, 02:46

Mede dankzij een treffer van Wesley Sneijder heeft Internazionale zaterdag een nipte zege geboekt in de Italiaanse voetbalcompetitie. Lazio Roma werd met 2-1 verslagen. Inter nam plaats twee over van Napoli, dat met 2-1 onderuit ging bij Palermo. Koploper AC Milan speelt later op zaterdag nog tegen Brescia.

Inter moest na ruim twintig minuten al met tien man verder door een rode kaart voor doelman Julio Cesár. Vlak daarna benutte Mauro Zárate een strafschop namens Lazio. Vijf minuten voor rust trok Sneijder de stand gelijk. Aan het begin van de tweede helft was Samuel Eto'o verantwoordelijk voor de winnende treffer. Ook Lazio eindigde het duel met tien spelers. Stefano Mauri kreeg rood.

Napoli moest ondanks een vliegende start toch een nederlaag slikken op Sicilie. Edinson Cavani zette de ploeg uit Napels na twee minuten al op voorsprong vanaf de strafschopstip. In de 38e bracht Frederico Balzaretti de eilandbewoners weer op gelijke hoogte. Vlak voor rust tekende Cesare Bovo via een benutte penalty voor de winnende treffer.

Inter staat door de winst nu vijf punten achter op koploper AC Milan. Napoli heeft zes punten achterstand op de Rossoneri.