Mourinho: "We kunnen elf man van Barça aan"

Koen Freriks
17 april 2011, 10:24

Hoewel Real Madrid zaterdag er niet in slaagde de titelaspiraties nieuw leven in te blazen, was trainer José Mourinho na afloop tevreden. Hij zag zijn team tegen de aartsrivaal uit Barcelona met een man minder terugkomen van een achterstand. 

Raul Albiol kreeg al vroeg in de tweede helft rood en forceerde de tegentreffer. Mourinho moest daarna zijn tactiek omgooien. "Al mijn spelers hebben goed gepresteerd. We trokken onze linies iets terug om meer ruimte te creëeren. Met Adebayor hadden we een goed wapen in de counters. We hebben een gelijkspel uit het vuur gesleept en nog bijna gewonnen ook, maar onder deze omstandigheden moeten we een gelijkspel accepteren."

Mourinho ziet een groot aanknopingspunt voor de bekerfinale van aanstaande woensdag, ook tegen Barça. "Het ging gelijk op toen we nog met elf man speelden. Beide teams toonden in de eerste helft veel ontzag en waren zich bewust van elkaars kwaliteiten", omschreef de Portugese coach het ietwat saaie schaakspel voor rust. "Maar zoals zo vaak is het praktisch bijna onmogelijk om een wedstrijd te winnen als je met tien man komt te staan. Helemaal tegen één van de best voetballende teams ter wereld. Barcelona voelde zich ook meer op zijn gemak toen het een speler meer had", analyseerde Mourinho verder.

Aanstaande woensdag ontmoeten de vijanden elkaar weer. Dan staat de Spaanse beker op het spel. "Dat wordt een unieke wedstrijd. Winnen of verliezen betekent het verschil tussen de beker meenemen of afstaan. Er zal meer spanning bij komen kijken dan onze ontmoetingen in de competitie of de Champions League. We hoeven onze tegenstander in elk geval niet meer te bestuderen, die kennen we nu wel goed. We hopen een uitstekende rivaal te verslaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen