Brands verwacht geen schorsing voor Rodriguez

11 juni 2011, 09:37

Marcel Brands, technisch directeur van PSV, gaat er niet van uit dat Francisco ’Maza’ Rodriguez wordt geschorst vanwege het verboden middel clenbuterol dat tijdens een dopingcontrole bij de Concacaf Gold Cup in zijn lichaam is aangetroffen. Dat zegt de manager zaterdag in gesprek met De Telegraaf.

“Als je ziet hoe het gebruik van dit verboden middel tot stand is gekomen dan verwacht ik geen schorsing”, aldus Brands in de ochtendkrant. Volgens Rodriguez, en vier ook betrapte ploeggenoten bij Mexico, is het middel in zijn aderen terecht gekomen door het eten van een vervuild stukje vlees. In zijn geboorteland wordt in de vleesindustrie veelvuldig gebruik gemaakt van clenbuterol.

Bij wielrenner Alberto Contador, drievoudig winnaar van de Tour de France, werd ook clenbuterol in zijn bloed gevonden. De Spanjaard hing dat eveneens op aan het eten van een besmet biefstukje. Voor hem volgde voorlopige vrijspraak.

Mocht Rodriguez wel het strafbankje op worden gestuurd zal dat voor maximaal twee jaar zijn. De Mexicaan is in elk geval uitgesloten van deelname aan de Gold Cup.

Nog geen account bij Jacks.nl? Ontvang hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zo kijk je vanuit het buitenland naar de Europa League-finale

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen