Walcott bezorgt Arsenal benauwde thuiszege

16 augustus 2011, 22:34   Bijgewerkt: 16 augustus 2011, 22:58

Arsenal is nog lang niet zeker van een plek in het hoofdschema van de Champions League. The Gunners wonnen dinsdag de eerste ontmoeting met Udinese in eigen huis wel, maar doordat de uitslag slechts 1-0 is, is de return volgende week in Italië absoluut niet tot een formaliteit verworden.

Arsenal, zonder Robin van Persie in de gelederen, kende een droomstart. Al na vier minuten zette Theo Walcott de Londenaren op voorsprong door een afgemeten voorzet van Aaron Ramsey binnen te tikken, maar daarna stokte de machine van Arsene Wenger.

Hoewel Arsenal nog wel de betere ploeg was, toonde Udinese zich een paar keer gevaarlijk. Zo spatte een vrije trap van Antonio Di Natale uiteen op de lat en voorkwam Wojciech Szczesny een doelpunt van de doorgebroken Pablo Armero.

Ook na rust miste Di Natale een grote kans op de gelijkmaker. Daarna herpakte Arsenal zich en trok het de overwinning over de streep. Walcott was zelfs nog dicht bij de 2-0, maar Udinese-keeper Samir Handanovic bracht redding. Daardoor gaat Arsenal volgende week in een benauwde uitgangspositie naar Italië.