Been start met spectaculaire zege bij Genk

Ger
9 september 2011, 23:12   Bijgewerkt: 9 september 2011, 23:45

Mario Been is vrijdagavond met een doelpuntrijke zege begonnen bij Racing Genk. De Nederlandse trainer zag zijn nieuwe club bij Sint Truiden met 3-4 zegevieren. Dániel Tözsér tekende drie minuten voor het einde voor de beslissende treffer.

Reza Ghoochannejhad, afgelopen zomer overgestapt van SC Cambuur, bezorgde Sint Truiden na een knappe actie nog wel een voorsprong. Twee doelpunten van oud-Feyenoorder Thomas Buffel brachten Genk echter aan de leiding. Na de 1-3 van Jelle Vossen in de 67e minuut leken de bezoekers op rozen te zitten.

De thuisploeg weigerde zich echter neer te leggen bij een nederlaag. Dankzij treffers van Gregory Christ en Sasha Kotysch kwam Sint Truiden zowaar op 3-3. De manschappen van Been verlieten Stayen alsnog met de volle buit dankzij een benutte vrije trap van Tözsér.

Door de overwinning heeft Genk de aansluiting met de top in België te pakken. Na zes duels is de achterstand op AA Gent, Cercle Brugge, KV Mechelen een punt. De drie koplopers hebben nog wel een duel tegoed.