Beenhakker ziet keuzeheerschap Oostenrijk zitten

9 september 2011, 13:55   Bijgewerkt: 9 september 2011, 14:00

De aanstaande vacature van bondscoach van Oostenrijk blijkt gewild. Nadat afgelopen woensdag bekend werd dat Oostenrijk het contract van de huidige keuzeheer Dietmar Constantini niet zal verlengen, wordt er nu al uitgebreid openlijk gesolliciteerd naar de baan van Constantini. Zo vinden Otto Rehhagel en Leo Beenhakker (foto) zichzelf geschikt voor de functie.

"Met Griekenland ben ik in 2004 Europees kampioen geworden. Wat ik de Grieken heb gebracht, kan ik ook met de Oostenrijkers", blaast Rehhagel hoog van de toren tegenover de Wiener Zeitung.

Ook Beenhakker heeft wel oren naar de baan bij de Oostenrijkse bond. "Het zou een mooie uitdaging zijn", aldus de 69-jarige oefenmeester. "Het mooiste dat er is, is als bondscoach bij een WK te zijn. Ik zou Oostenrijk verdomd graag gelukkig maken."

De functie van bondscoach van Oostenrijk wordt na het vertrek van Dietmar Constantini eind dit jaar vacant. Met Constantini op de bank maakt Oostenrijk een teleurstellende kwalificatiereeks voor het EK van 2012 door. Het Alpenland staat vierde in Groep A en heeft slechts één puntje meer dan voetbaldwerg Azerbeidzjan. Dinsdag werd voor eigen publiek met 0-0 gelijk gespeeld tegen Turkije, waardoor EK-plaatsing definitief van de baan is.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen