Bruma: "Aan mij om het waar te maken"

2 september 2011, 11:15

Een seizoen van de waarheid wil Jeffrey Bruma het niet noemen. “Zo voelt het niet. Maar dat dit een belangrijk jaar voor me is, is zeker.” De pas 19-jarige verdediger haalde het Nederlands elftal op basis van zijn goede optredens bij Jong Oranje en invalbeurten bij Chelsea, nu moet hij bij Hamburger SV bewijzen dat hij mee kan op het hoogste niveau. “Ik ben er klaar voor”, zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Hij is eigenlijk de grote onbekende in de selectie van Oranje. Tussen wereldsterren als Wesley Sneijder, Robin van Persie en Dirk Kuyt steekt de naam van Jeffrey Bruma wat schril af. Zeker als je zijn cv bekijkt. Voor Chelsea speelde hij slechts vier competitiewedstrijden, verder deed hij een half jaartje ervaring op bij tweedeklasser Coventry City. Normaal gesproken veel te weinig om Oranje te halen, maar voor Bruma maakt Van Marwijk een uitzondering. De verdediger speelde zelfs al twee interlands, tegen Oekraïne en Uruguay. Beide keren deed hij dat uitstekend.

“We zijn nog een beetje zoekende”, zegt Bruma met gevoel voor understatement over de dramatische start van het seizoen. “Er zijn veel nieuwe spelers gekomen en iedereen moet aan elkaar wennen. Momenteel is het nog niet goed genoeg.” Door die slechte resultaten is het direct onrustig in Hamburg, heeft Bruma gemerkt. “Op straat word ik regelmatig aangesproken door bezorgde fans. Wat ik dan zeg? Dat we keihard werken om hier uit te komen. Veel meer kan ik ook niet zeggen.”

Het uiteindelijke doel is dan om terug te komen bij Chelsea en een vaste basisplek te veroveren op Stamford Bridge. “Natuurlijk. Maar om dat te bereiken, moet ik slagen bij HSV. Ik voel dan vanzelf of ik het niveau heb voor een basisplaats bij Chelsea. Ik weet waar ik aan moet werken, ik moet leren het spel beter te lezen zodat ik ook positioneel beter sta. Daarnaast moet ik meer praten met mijn teamgenoten, zodat je achterin echt een hecht blok vormt. Daar heb ik tijdens mijn verhuurperiode bij Coventry aan gewerkt en bij HSV hoop ik een nieuwe stap te zetten.”

“Of ik nog contact gehad heb met André Villas-Boas, de nieuwe trainer van Chelsea? Niet echt, want toen hij kwam was al duidelijk dat ik verhuurd zou worden. Daar was hij trouwens niet blij mee, hij wilde me er eigenlijk tijdens de voorbereiding bij houden. Maar voor mij was dit de juiste keuze. Bij HSV moet ik een volgende stap in mijn ontwikkeling zetten. Dat moet uiteindelijk leiden tot een plekje in de EK-selectie. Het is dus zeker een belangrijk jaar voor me. Maar als het gaat lopen bij Hamburger SV, moeten mijn kwaliteiten er uit komen. Daar ben ik van overtuigd, ik heb er zin in.”

Door: Roland Mather

Twitter: @rolandmather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen