Groep D: Frankrijk boekt benauwde uitzege

2 september 2011, 23:43   Bijgewerkt: 2 september 2011, 23:49

Frankrijk zag rechtstreekse plaatsing voor het EK van 2012 vrijdagavond weer iets dichterbij komen. De koploper van Groep D boekte zelf een nipte 1-2 uitzege op Albanië en zag nummer twee Wit-Rusland verliezen van Bosnië-Herzegovina.

Frankrijk begon sterk aan de wedstrijd tegen de Albanezen. Treffers van Karim Benzema en Yann M´Vila zorgden ervoor dat de bezoekers na twintig minuten al op een soevereine 0-2 voorsprong stonden. Erjon Bogdani deed het thuispubliek vlak na rust nog even opveren, maar Albanië was niet bij machte om een punt uit het vuur te slepen.

Bosnië-Herzegovina hield de droom op deelname aan het EK van volgend jaar levend door Wit-Rusland op eigen bodem te verslaan met 0-2. Voormalig AZ-speler Haris Medunjanin tekende voor een van de twee Bosnische treffers. Roemenië boekte ook een 0-2 zege. Gabriel Torje dwong Luxemburg met twee doelpunten op de knieën.

Frankrijk gaat aan de leiding in groep D met zestien puten uit zeven duels. Bosnië-Herzegovina is de nieuwe nummer twee met dertien punten uit evenzoveel duels. Wit-Rusland staat nu derde met twaalf punten uit zeven duels.