Koster klopt Van Wijk, Been lijdt puntenverlies

24 september 2011, 22:04

Adrie Koster blijft koploper met Club Brugge in de Belgische Pro League. De Zeeuw leidde het gerenoveerde blauw-zwart zaterdagavond op eigen terrein naar een 2-1 overwinning op Bergen, de ploeg van de Nederlandse coach Dennis van Wijk.

Makkelijk ging het echter niet voor Club Brugge, met Ryan Donk in de basis. Bergen, gepromoveerd en bezig met een uitstekend seizoen, kwam zeven minuten voor de pauze op 0-1 via Jérémy Perbet. In het tweede bedrijf stelde Club Brugge orde op zaken. Björn Vleminckx (ex-NEC) en Vadis Odjidja-Ofoe scoorden.

Club Brugge gaat nu aan kop met twee punten voorsprong op AA Gent, dat ondanks twee tegengoals van de Nederlander Reza Ghoochannejhad met 4-3 zegevierde bij Sint Truiden. Bernd Thijs bezorgde de ploeg van Trond Sollied (ex-Heerenveen) in blessuretijd de winst met een rake penalty. Anderlecht en Cercle Brugge verkleinen zondag bij winst op respectievelijk Germinal Beerschot (thuis) en Standard Luik (uit) de achterstand op Club Brugge tot één punt.

Mario Been leed met Racing Genk zijn eerste puntenverlies. Promovendus OH Leuven hield de club van de Rotterdammer voor eigen publiek op 1-1. Jelle Vossen zette Genk op slag van rust op 0-1, maar een rode kaart van Elyaniv Barda leidde de remise in. Leuven profiteerde van de man-meer-situatie en maakte via Nicky Hayen gelijk. Genk neemt wel de vijfde plek over van Bergen.