Bayern en Mönchengladbach lijden puntenverlies

1 oktober 2011, 17:28   Bijgewerkt: 1 oktober 2011, 17:40

De top twee van de Bundesliga is zaterdag niet tot winst gekomen. Koploper Bayern München kwam bij 1899 Hoffenheim niet verder dan 0-0. Achtervolger Borussia Mönchengladbach ging onderuit bij SC Freiburg (1-0).

Subtopper Hoffenheim, met Edson Braafheid en Ryan Babel in de basiself, bood Bayern prima partij en trok de 0-0 over de streep. Twintig minuten voor tijd dacht der Rekordmeister, waar Arjen Robben na rust inviel, wel te scoren, maar een goal van Bastian Schweinsteiger werd afgekeurd vanwege buitenspel. Mönchengladbach, met Roel Brouwers op de bank, kwam in Freiburg een tegengoal van Johannes Flum na negentien minuten niet te boven (1-0).

Bayern blijft koploper, met negentien punten uit acht duels. Mönchengladbach volgt op drie punten achterstand. Werder Bremen kan zich zondag naast Bayern aan kop nestelen, maar dan moet het winnen bij Hannover 96.

Landskampioen Borussia Dortmund haalde op eigen veld uit tegen FC Augsburg. Mede door een hattrick van Robert Lewandowski werd met 4-0 gewonnen van de ploeg van coach Jos Luhukay, die Lorenzo Davids een basisplaats had gegeven. Dortmund staat nu vierde met dertien punten. Het deelt die positie met Hoffenheim, Bayer Leverkusen, dat VfL Wolfsburg met 3-1 vloerde, en VfB Stuttgart. Dat team won vrijdag mede door een goal van Khalid Boulahrouz met 2-0 bij Kaiserslautern.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen