Capello definitief na EK weg bij Engelse ploeg

Ger
5 oktober 2011, 14:36

De Italiaan Fabio Capello legt na het EK van 2012 definitief zijn werkzaamheden als bondscoach van Engeland neer. Dat heeft David Bernstein, voorzitter van de Engelse voetbalbond FA, woensdag bevestigd.

De 65-jarige Capello had lange tijd een onomstreden status in Engeland, maar dat veranderde door het zeer teleurstellend verlopen WK van 2010 in Zuid-Afrika. Na de eliminatie in de achtste finales barstte een hevige discussie los over het functioneren van de keuzeheer. De FA liet Capello desondanks aanblijven. Engeland heeft vrijdag aan een gelijkspel tegen Montenegro genoeg om zich te plaatsen voor de eindronde in Polen en Oekraïne.

In de wandelgangen wordt Harry Redknapp al genoemd als opvolger. De coach van Tottenham Hotspur staat open voor een gesprek met de FA. "Ik heb altijd gezegd dat het voor mij, als Engelsman, heel moeilijk zou zijn om een eventuele aanbieding van de FA af te slaan. Bondscoach van Engeland is het hoogste wat je als Engelsman kan bereiken. Maar of dat gaat gebeuren, weet ik echt niet."

FA-preses Bernstein stelt dat nog niet over de opvolging van Capello is gesproken. Wel heeft de Engelse bond eerder laten weten dat de voorkeur uitgaat naar een Engelsman. Capello zit al sinds 2007 op de bank bij de Three Lions.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen