Groep A: Napoli bezorgt Bayern eerste puntverlies

18 oktober 2011, 23:56   Bijgewerkt: 19 oktober 2011, 00:12

Bayern München heeft voor de eerste keer dit seizoen averij opgelopen in de Champions League. De Duitse grootmacht slaagde er niet in om Napoli op de knieën te krijgen: 1-1. Bayern gaat door het gelijkspel nog wel steeds aan de leiding in Groep A.

Toni Kroos bezorgde de Duitsers een droomstart op vreemde bodem. De aanvallende middenvelder zette Bayern op aangeven van Jerome Boateng al na twee minuten op voorsprong. Een eigen doelpunt van Holger Badstuber bracht Napoli vijf minuten voor rust langszij: 1-1. Vlak na de pauze misten de bezoekers een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Mario Gomez mocht een penalty nemen, na een overtreding van Paolo Cannavaro in het zestienmetergebied, maar doorgaans zo trefzekere spits schoot erg slap in en de bal kon gered worden.

Bayern gaat met zeven punten uit drie duels aan de leiding in Groep A. Napoli staat tweede met vijf punten, gevolgd door Manchester City dat één puntje minder dan de Italianen heeft. Villarreal wacht nog altijd op het eerste punt in het kampioenenbal.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!