Groep C: Italië naar EK, Estland naar play-offs

11 oktober 2011, 23:52   Bijgewerkt: 12 oktober 2011, 00:19

Zonder in actie te komen heeft Estland zich dinsdagavond geplaatst voor de play-offs, met als inzet een ticket voor het Europees kampioenschap in Polen en Oekraïne. Servië had het land kunnen achterhalen als nummer twee, maar ging dinsdagavond onderuit op bezoek bij Slovenië: 1-0.

Voor Slovenië, met PSV'er Tim Matavz in de basis, stond er niets meer op het spel. Toch besloot het thuisland de poule op de laatste speeldag nog op zijn kop te zetten door de Serviërs verrassend de weg naar de play-offs te versperren. Dare Vrsic zorgde er met de enige treffer van de avond voor dat Estland zich als nummer twee mag gaan op maken voor een barrageduel. Nemanja Vidic maakte de nachtmerrie voor de bezoekers compleet door in het tweede deel van de wedstrijd een strafschop te missen.

Italië, dat in groep C al zeker was van de eerste plaats en rechtstreekse kwalificatie, gaf haar titel als groepswinnaar extra glans met een 3-0 thuiszege op Noord-Ierland. Antonio Cassano (foto) was met twee treffers de grote man aan Italiaanse zijde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen