Anderlecht verrast Kalezic met houdini-act

26 november 2011, 20:00   Bijgewerkt: 26 november 2011, 22:06

Anderlecht is ontsnapt aan de derde competitienederlaag van het seizoen. Op visite bij het Zulte-Waregem van coach Darije Kalezic (ex-De Graafschap) stond de leider van de Belgische Pro League zaterdag lang met 2-0 achter, maar door een krachtige eindsprint won het toch: 2-3.

Anderlecht was iets sterker, maar Jeremy Serwy zette Zulte-Waregem tien minuten na de pauze op 1-0. Elf minuten later verdubbelde Teddy Chevalier de voorsprong na een flater van keeper Silvio Proto. Chevalier loste een ongevaarlijk schot, maar Proto liet deze langs zich heen glippen, waardoor het 2-0 werd.

Dat leek de nekslag voor Anderlecht, maar het kwam toch nog goed. Tussen de 83ste en 87ste minuut kantelden Marcin Wasilewski en invaller Tom De Sutter (2) de score namens de bezoekers (2-3). Mikhail Sivakov (Zulte-Waregem) kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart, maar gevolgen voor de eindstand had dat niet.

Anderlecht heeft nu zes punten voorsprong op nummer twee AA Gent. De ploeg van coach Trond Sollied (ex-Heerenveen) ontvangt zondag het Racing Genk van Mario Been. Zulte-Waregem blijft in de degradatiezone bivakkeren.