Ierland eindelijk weer naar een EK

15 november 2011, 22:37   Bijgewerkt: 15 november 2011, 23:53

Voor het eerst sinds 1988 heeft Ierland zich geplaatst voor een EK. De Ieren speelden dinsdag in de return van de play-offronde op eigen veld 1-1 tegen Estland en dat was genoeg voor het ticket naar Polen en Oekraïne. Het zware werk hadden ze vrijdag al verricht in Tallinn, waar met 4-0 werd gewonnen.

Estland had een wonder nodig, maar niemand hield er rekening mee dat dit zou gebeuren. Zeker niet nadat Stephen Ward de Ieren na een half uur in de rebound op voorsprong had gezet. Na 57 minuten slaagden de Esten er nog wel in een eretreffer te maken, en het was meteen een fraaie. Konstantin Vassiljev schoot raak van buiten het strafschopgebied. Bij Estland stond Ragnar Klavan van AZ in de basis. Raio Piiroja van Vitesse was absent; hij kreeg in de heenwedstrijd twee keer geel.

Daarmee valt het doek dus voor Estland. Maar het kan met opgeheven hoofd naar huis. Niet alleen vanwege de 1-1, maar ook gezien de resultaten in de poulefase. Daarin schudde de voetbaldwerg onder meer WK-gangers Servië en Slovenië af. Ierland zien we komende zomer terug in Polen en Oekraïne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen