Ierland met riante zege weg uit Estland

11 november 2011, 22:38   Bijgewerkt: 12 november 2011, 02:12

Estland was helemaal in de ban van de play-offs voor Euro 2012 tegen Ierland, maar de thuiswedstrijd is vrijdagavond uitgelopen op een geweldige anticlimax. De Esten gingen met 0-4 de bietenbrug op en eindigden het duel met negen man.

Estland zal dinsdag tijdens de return in Dublin dus een stunt moeten uithalen om het EK in Polen en Oekraïne te halen. Dat de Esten tot het nodige in staat zijn, bewezen ze al in de groepsfase. Daarin eindigen ze onder meer boven Servië en Slovenië. Maar om een 0-4 nederlaag weg te werken is eigenlijk meer nodig dan een stunt.

Keith Andrews zette Ierland al na dertien minuten spelen op voorsprong in Tallinn. Hij scoorde op aangeven van Aiden McGeady. Toen Andrei Stepanov na een half uur zijn tweede gele kaart kreeg, werd de opdracht er niet makkelijker op voor Estland. De 0-1 bleef tot de 68ste minuut staan, maar daarna ging het hard.

Met zijn eerste interlanddoelpunt voerde Jonathan Walters de score op tot 0-2. Door toedoen van Robbie Keane werd het vervolgens zelfs nog 0-4. De Ierse ster scoorde in de rebound van een vrije trap, na een blunder van de Estse keeper, en vanaf elf meter. Estland eindigde de wedstrijd overigens met negen man. Vitesse-verdediger Raio Piiroja kreeg bij een 0-3 stand ook zijn tweede gele kaart. Ragnar Klavan, in dienst van AZ, stond evenals Piiroja in de basis en haalde het eindsignaal wel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen