Trapattoni (72) tot 2014 bondscoach Ierland

29 november 2011, 08:47   Bijgewerkt: 29 november 2011, 08:58

Giovanni Trapattoni blijft ook na het EK bondscoach van Ierland. De flamboyante Italiaan heeft zijn contract bij de Ierse bond met twee jaar verlengd, tot en met het WK van 2014. Ook zijn rechterhand Marco Tardelli heeft voor twee jaar bijgetekend.

De Ierse bond is dik tevreden over het werk van Trapattoni. "De staf heeft geweldig werk geleverd door ons voor het eerst sinds tien jaar naar een groot toernooi te brengen. Bovendien zijn veel jonge, nieuwe spelers ingepast", zegt bondsvoorzitter John Delaney. "We zijn dan ook erg blij dat we verder gaan met deze staf."

De inmiddels 72-jarige Trapattoni is sinds 2008 bondscoach van Ierland. Daarvoor was hij onder meer trainer van AC Milan, Juventus, Bayern München en Italië.

Ierland bereikte het EK van komend jaar door als tweede te eindigen in een poule met onder meer Rusland, Slowakije en Armenië. In de play-offs rekende de ploeg overtuigend af met Estland. Het laatste grote toernooi waarvoor Ierland zich wist te kwalificeren was het wereldkampioenschap van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen