AC Milan laat punten liggen, Udinese koploper

Koen Freriks
11 december 2011, 17:01   Bijgewerkt: 11 december 2011, 17:28

Udinese heeft voorlopig de koppositie in de Serie A overgenomen. Dankzij de winst op Chievo Verona (2-1) neemt de outsider in de titelrace de koppositie over van Juventus, dat vanavond de leiding kan heroveren tegen AS Roma.

AC Milan liet verrassend punten liggen. Met Clarence Seedorf en Mark van Bommel in de basis was Bologna ontzettend lastig voor de landskampioen. Zlatan Ibrahimovic raakte vroeg in de wedstrijd de lat, maar zijn oude collega aan de andere kant opende de score. Marco di Vaio, inmiddels al 35 jaar, schoot Bologna op voorsprong. Seedorf, ook 35, maakte gelijk namens Milan. De Nederlander krulde de bal fraai in de kruising.

De scheidsrechter gaf Ibrahimovic halverwege de tweede helft een penalty, nadat de oud-Ajacied makkelijk was gaan liggen. Die benutte hij feilloos. Bologna kwam amper een minuut later alweer op gelijke hoogte. Alessandro Diamanti scoorde, al had hij dat vooral te danken aan grabbelwerk van doelman Marco Amelia. Urby Emanuelson viel nog sterk in, maar zijn invalbeurt gaf niet de doorslag.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!