Anderlecht profiteert van misstap Club Brugge

18 december 2011, 20:37   Bijgewerkt: 18 december 2011, 22:27

Het toverstafje van Club Brugge-trainer Cristoph Daum is even uitgewerkt. De Belgische club leed zondag de eerste nederlaag onder de begin november aangenomen trainer. Promovendus OH Leuven was verrassend te sterk: 2-1.

Brugge speelde de hele wedstrijd met tien man na het wegzenden in de 45e minuut van Vados Odjija. Het stond op dat moment nog 0-0. Björn Ruytinx bracht de thuisploeg in de 54e minuut op voorsprong, meteen erna gevolgd door de gelijkmaker van Joseph Akpala. Frederik Bol werd de held van Leuven met twee doelpunten, de laatste in blessuretijd.

Koploper Anderlecht profiteerde van de misstap van de nummer twee van de Jupiler Pro League en liep dankzij een 3-2 zege op Lokeren verder weg bij de Zotten. Geir Ludvig Fevang deed Lokeren zeven minuten voor tijd de das om met een eigen doelpunt. Guillaume Gillet nam de overige treffers van Paarswit voor zijn rekening.

Anderlecht heeft na de zege 39 punten uit achttien duels en staat nu vijf punten voor op Brugge. AA Gent mag zich de nieuwe nummer twee in de Belgische competitie noemen. De Buffalo's klommen dankzij een 0-1 uitzege op Cercle Brugge over stadsgenoot Club heen op de ranglijst. Gent heeft drie punten achterstand op Anderlecht.