Besiktas kwalificeert zich, exit Dinamo Kiev

Koen Freriks
14 december 2011, 21:04   Bijgewerkt: 14 december 2011, 21:35

Besiktas heeft zich woensdagavond verzekerd van een plek in de knockoutfase van de Europa League. De Turken wonnen met 3-1 van Stoke City en zijn daardoor zelfs groepswinnaar.

Stoke City was al geplaatst en daarom had trainer Tony Pulis zijn complete basiself van afgelopen weekend vervangen. De spelers die zondag nog Tottenham Hotspur versloegen zagen dat hun vervangers uitstekend begonnen. Ricardo Fuller zette Stoke na een half uur spelen op voorsprong: 0-1. De spits scoorde met een van richting veranderd schot.

Besiktas kreeg na rust hulp van Matthew Upson, die met rood naar de kleedkamer moest verdwijnen. Manuel Fernandes (penalty), Mustafa Pektemek en Edu bogen de Turken de wedstrijd in de tweede helft volledig om.

Dinamo Kiev had een kleine kans om te overwinteren, maar door de winst van Besiktas was die al verkeken. De Oekraïners deden hun eigen plicht echter al niet tegen Maccabi Tel Aviv en dus was de uitkomst in groep E duidelijk.