Udinese laat koppositie aan Juve, 'Steek' wint

18 december 2011, 23:03   Bijgewerkt: 18 december 2011, 23:46

Lazio en Udinese hebben elkaar zondagavond in de Serie A in evenwicht gehouden. De topper in Rome eindigde in 2-2. Door het gelijkspel raakte de ploeg uit Udine achterop bij koploper Juventus. Het verschil is twee punten.

Udinese kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door Antonio 'Floro' Flores. De Romeinen reageerden met treffers van Senad Lulic en de Duitse scherpschutter Miroslav Klose, onbedoeld geholpen door Damiano Ferronetti. Giampiero Pinzi redde een punt voor de bezoekers.

AS Roma boekte een uiterst geflatteerde 3-1 zege bij Napoli. De ploeg van Walter Mazzarri viel negentig minuten lang aan, maar kreeg een lesje in effectiviteit van de Romeinen. Al na drie minuten ging Napoli-doelman Morgan De Sanctis opzichtig in de fout, door een voorzet van de linkerkant knullig in eigen doel te werken.

Napoli belegerde hierna het doel van Maarten Stekelenburg, maar de bezoekers kwamen tegen de verhouding in na een krap uur op een 2-0 voorsprong dankzij een goal van Pablo Osvaldo. Marik Hamsik zorgde in de 82e minuut nog wel voor de aansluitingstreffer, maar Fabio Simplicio gooide het duel in de blessuretijd in het slot door de 3-1 op het scorebord te brengen.

Roma komt door de zege op gelijke hoogte met Napoli en staat nu gedeeld zesde in de Serie A.