Anderlecht neemt voorschot op Belgische titel

24 januari 2012, 21:54   Bijgewerkt: 24 januari 2012, 23:22

Anderlecht heeft dinsdagavond uitstekende zaken gedaan aan kop van de Belgische competitie. De ploeg van Ariël Jacobs won in het eigen Constant Vanden Stockstadion de kraker van nummer twee AA Gent: 3-1. De koploper ziet het gat met Gent daarmee groeien naar negen punten.

De topper begon rommelig, met veel balverlies en slordige passes. Dankzij een snelle treffer van Jesper Jörgensen, die na zeven minuten op aangeven van Hannes van der Bruggen trefzeker was, kwam AA Gent eerst nog wel op voorsprong.

Bij de rust leidde Anderlecht echter met 2-1 door twee treffers van de Serviër Milan Jovanovic. Matias Suarez besliste de topper in de slotfase. Oud-Ajacied Sergio Padt stond bij de bezoekers onder de lat. De 21-jarige doelman verving de geblesseerde Frank Boeckx.