Broers Touré definitief niet tegen Man United

5 januari 2012, 14:44

Manchester City kan in de FA Cup-wedstrijd tegen stadgenoot Manchester United, komende zondag, definitief niet over de broers Kolo en Yaya Touré beschikken. De Ivoriaanse bond eist dat beide spelers zich uiterlijk 7 januari bij de nationale selectie voegen. De bond heeft geen zin om voor hen een uitzondering te maken.

De regels van de FIFA schrijven voor dat spelers vanaf twee weken voor de start van een groot toernooi opgeëist kunnen worden door de nationale bonden. De Afrika Cup begint 21 januari, dus wil de Ivoriaanse bond zijn spelers 7 januari bijeen hebben. Manchester City diende het verzoek in om de broers Touré tot 9 januari te mogen houden, zodat ze mee konden spelen tegen United, maar dat is afgewezen.

"De clubs weten hoe het zit", stelt Francois Zahoui, de bondscoach van Ivoorkust, tegen de BBC. "Ik verwacht de broers Touré hier, net zoals alle andere spelers, voor de door de FIFA opgestelde deadline. Blijkbaar denkt men in Engeland dat we in Ivoorkust de regels niet kennen, maar onze bond wordt geleid door vakmensen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen