Zuiverloon levert bijzondere prestatie met Mallorca

Koen Freriks
10 januari 2012, 22:14   Bijgewerkt: 10 januari 2012, 22:29

Real Mallorca is dinsdag verrassend doorgegaan naar de kwartfinale van de Spaanse beker. De ploeg van Gianni Zuiverloon verloor de heenwedstrijd nog met 2-0 van Real Sociedad, maar was dinsdagavond in eigen huis uiterst effectief: 6-1.

Na een half uur spelen dacht Real Sociedad de volgende ronde al bereikt te hebben en dat was niet eens een gekke gedachte. Sociedad stond met 0-1 voor, tel daar de uitslag uit de eerste wedstrijd bij op en het zou niet meer mis moeten kunnen gaan. Dat ging het toch. Mallorca maakte vier doelpunten binnen zes (!) minuten. Gonzalo Castro scoorde tweemaal, Thomas Hemed en Nunes maakten de sensatie compleet.

Na zes wervelende minuten stond Mallorca er uitstekend voor. Real Sociedad kwam de eigen black out niet meer te boven en liet zich na rust niet meer zien. Alejandro Alfaro en nog een keer Hemed bepaalden de eindstand op 6-1. Zuiverloon speelde alleen de eerste helft.

Real Mallorca stuit in de kwartfinale op de winnaar van de strijd tussen Athletic Bilbao en Albacete.