McClaren: "Scoren en de nul houden"

16 februari 2012, 10:51

De opdracht van FC Twente tegen Steaua Boekarest is vanavond eenvoudig. Althans, op papier. Volgens trainer Steve McClaren hoeft zijn elftal maar twee dingen te doen: "Geen tegendoelpunt krijgen en zelf scoren. Dat zou ideaal zijn."

Steaua is een bekende tegenstander van FC Twente, want twee jaar geleden stonden beide clubs ook al tegenover elkaar in de Europa League. Toen speelden Twente en Steaua twee keer gelijk. "Steaua heeft nu een heel ander team, veel nieuwe gezichten met een goede aanval", zegt McClaren op de website van de Tukkers.

"Een team dat heel moeilijk te verslaan is. Voor hen is het de eerste wedstrijd na de winterstop en het zou in ons voordeel kunnen zijn dat wij meer ritme hebben. Steaua speelt echter thuis voor 50.000 fans en zij zullen voor een behoorlijke sfeer gaan zorgen. Een goede ervaring voor veel van de spelers om mee te maken."

Eén van die spelers is vleugelaanvaller Ola John, die woensdag voor het eerst opgenomen werd in de voorselectie van Oranje. "Ola heeft tot dusver een goed seizoen gedraaid en dit is voor hem een erkenning", zegt McClaren. "Persoonlijk is het goed voor hem en ook voor de club. Het is mooi om te zien dat jonge spelers zich bij FC Twente kunnen ontwikkelen en het Nederlands elftal kunnen halen."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen