Been: "Natuurlijk is de opluchting groot"

22 maart 2012, 08:30

Het zwaard van Damocles hing woensdag boven het hoofd van Mario Been, maar de coach overleefde. Met Racing Genk boekte hij een 3-1 overwinning op AA Gent, wat voor de landskampioen precies genoeg was om de play-offs om de titel te halen.

"Natuurlijk is de opluchting groot. Wedstrijden die je móét winnen hebben altijd een extra lading", zegt Been, die bij een negatief resultaat waarschijnlijk zijn congé gekregen had, tegen Sporza. Genk keek bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar zette de boel daarna recht. "We zijn altijd rustig gebleven. Voor de rust kregen we vier enorme kansen, dus wisten we dat het erna ook kon. We moesten enkel hoger druk gaan zetten. Mijn jongens zijn erin blijven geloven en hebben geknokt voor elkaar."

"Ze hebben blijkbaar af en toe een schop onder hun kont nodig, want dit moet je elke week kunnen", vervolgt de geplaagde oefenmeester. "Het is een moeilijke week geweest. Ik heb altijd gezegd dat dit een club is met enorm veel mogelijkheden en talent dat ontwikkeling kan komen. Maar dan moet je wel die Play-off I meemaken."

Naast Genk plaatsten ook Anderlecht, Club Brugge, Standard, AA Gent en Kortrijk zich voor de play-offs. Cercle Brugge viel door een nederlaag op de slotdag tegen Lokeren buiten de boot. Het moest Racing Genk en Kortrijk op doelsaldo voor zich dulden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen