ManCity nadert ManU, Arsenal passeert Spurs

21 maart 2012, 23:01

Manchester City heeft de achterstand op koploper Manchester United tot één punt teruggebracht. The Citizens wonnen woensdagavond voor eigen publiek de topper tegen Chelsea met 2-1.

Na een uur spelen op Eastlands nam Chelsea de voorsprong. Gary Cahill scoorde, nadat ManCity een corner niet weg kreeg. Uiteindelijk bleven de punten wel in Manchester. Sergio Agüero benutte in de 78ste minuut een strafschop, terecht toegekend voor een handsbal van invaller Mickael Essien.

Vier minuten voor tijd bracht Samir Nasri City op aangeven van Carlos Tevez, die zijn rentree maakte na een maandenlang conflict met manager Roberto Mancini, zelfs aan de leiding. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 2-1. Nigel de Jong maakte de ommekeer niet meer mee. De Nederlandse middenvelder van City begon in de basis, maar werd na ruim een uur spelen vervangen.

Arsenal heeft de derde positie van Tottenham Hotspur overgenomen. Door een doelpunt van oud-Ajacied Thomas Vermaelen, voorbereid door Robin van Persie, wonnen The Gunners met 1-0 bij Everton, waar John Heitinga en Royston Drenthe een basisplaats hadden. Tottenham kwam op eigen veld niet verder dan 1-1 tegen Stoke City. Cameron Jerome zette Stoke een kwartier voor tijd op 0-1 op White Hart Lane, Rafael van der Vaart maakte in blessuretijd gelijk. Na 29 wedstrijden heeft Arsenal 55 punten, Tottenham 54. Chelsea staat vijfde met 49 punten.

Liverpool staat zevende met 42 punten. Dat hadden er 45 moeten zijn, maar op bezoek bij  Queens Park Rangers gaven The Reds het helemaal weg. Mede door een doelpunt van Dirk Kuyt stonden ze een kwartier voor tijd nog met 2-0 voor, maar Shaun Derry, Djibril Cisse en Jamie Mackie kantelden de score voor QPR: 3-2.