Rutten overweegt behoudender te gaan spelen

7 maart 2012, 20:07

Trainer Fred Rutten zal PSV donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen Valencia, in de achtste finales op Mestalla, vermoedelijk iets meer verdedigend laten spelen dan gebruikelijk. De tacticus wil een pak slaag voorkomen zodat de return in Eindhoven van volgende week interessant blijft.

“Het is een overweging om behoudender te gaan spelen met Atiba Hutchinson”, zei Rutten in de aanloop naar het duel in de sinaasappelstad op PSV.nl. “Hij is op veel posities inzetbaar. Dit is een Europese wedstrijd, die is anders dan een nationale wedstrijd. Als de eerste wedstrijd uit is, moet je een goede uitslag neerzetten zodat die tweede wedstrijd nog interessant wordt.”

“We moeten niet alleen tegenhouden, maar moeten de tegenstander ook pijn kunnen doen. Je moet proberen te scoren, maar wel op een verantwoorde manier”, vervolgde Rutten. “Je speelt tegen een tegenstander van hoge kwaliteit. We zitten voor een mooie internationale wedstrijd tegen een grote tegenstander. Wij hebben tot nu toe in Europa altijd de favoriet geweest, nu is dat denk ik iets anders.”

De manier van spelen van Valencia bevalt Rutten wel, liet hij weten. “Veel snelheid, technisch vermogen en ze zijn ook heel erg bereid de tegenstander heel snel beet te pakken en niet meer los te laten. Hun manier van voetballen bevalt me heel erg. Als je naar die wedstrijd laatst kijkt, die Barcelona wel met 5-1 won, is het eerste half uur van Valencia heel erg goed”, herinnerde Rutten zich nog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen