Sterke tweede helft houdt Been in het zadel

21 maart 2012, 22:34

De positie van coach Mario Been bij Racing Genk is, voorlopig, veiliggesteld. De Rotterdammer leidde de regerend kampioen van België woensdag met 3-1 langs AA Gent en stelde daarmee een plek in de kampioenspoule veilig.

Makkelijk ging het niet. Genk speelde wel met de wil om te winnen, maar benutte de kansen niet. In de pauze stond het met 1-0 achter door toedoen van Bernd Thijs. Een nederlaag zou in principe hebben betekend dat Genk de kampioenspoule zou mislopen, maar in het tweede bedrijf kwam het toch nog goed. Christian Benteke, oud-Feyenoorder Thomas Buffel en Kevin de Bruyne passeerden de Nederlandse Gent-keeper Sergio Padt en bezorgden Genk daarmee de winst: 3-1.

Dat is voldoende voor Genk om naar de kampioenspoule, play-off I, te mogen. Daarvoor moest het bij de eerste zes in de reguliere competitie eindigen. Genk werd zelfs nog vijfde, doordat Cercle Brugge met 1-0 verloor bij SC Lokeren. Cercle is daardoor het kind van de rekening. Het mist play-off I. Ook KV Kortrijk passeerde, na een 2-0 thuiszege op Germinal Beerschot.

Genk, Kortrijk en Cercle hebben alle drie 46 punten na dertig duels. Maar Cercle heeft van de drie het minste doelsaldo. Derhalve is Cercle veroordeeld tot een plek in play-off II, waarmee het nog wel een kleine kans heeft op Europees voetbal.

Naast Genk en Kortrijk spelen ook Anderlecht, Club Brugge, Gent en Standard Luik in play-off I. Deze vier ploegen waren voor vanavond al gekwalificeerd. In tegenstelling tot Gent pakten Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik wel drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen