Udinese en Napoli hebben niets aan remise

18 maart 2012, 22:38   Bijgewerkt: 18 maart 2012, 23:36

In de strijd om Champions League-voetbal zijn Udinese en Napoli weinig opgeschoten met een gelijkspel. Beide ploegen sloten zondag in Udine af op 2-2.

Door goals van Giampiero Pinzi en Antonio Di Natale kwam Udinese, dat deze week in de Europa League werd uitgeschakeld door AZ, binnen 52 minuten op een 2-0 voorsprong. Na een uur moest de thuisclub verder met tien man doordat Diego Fabbrini zijn tweede gele kaart kreeg. Napoli buitte de man-meer-situatie goed uit en kwam via Édinson Cavani in de laatste tien minuten op gelijke hoogte (2-2). Eerder in het duel had de Uruguayaan nog een penalty gemist.

Napoli en Udinese blijven gedeeld vierde, met 47 punten. De achterstand op nummer drie Lazio, dat eerder op de dag met 1-0 verloor bij Catania, bedraagt één punt. Er moet bij de eerste drie geëindigd worden om komend seizoen CL te mogen spelen.