Zlatan schiet Milan langs 'Steek', Udinese morst

24 maart 2012, 22:44

AC Milan heeft op de valreep puntenverlies voorkomen. De koploper van de Serie A stond zaterdag in de topper tegen AS Roma bij rust met 1-0 achter, maar kantelde in de tweede helft de score: 2-1. Door de winst zetten de Rossoneri nummer twee Juventus op zeven punten achterstand. Juventus speelt zondag voor eigen publiek nog wel de (papieren) kraker tegen Internazionale.

Milan had in San Siro het betere van het spel, maar wist de Roma-muur voor rust niet te slechten. Stephan El Shaarawy was het dichtst bij; hij raakte de paal. Een minuut later zorgde Pablo Daniel Osvaldo aan de andere kant voor de 0-1. Hij veranderde een afstandsschot van Daniele De Rossi van richting. Balverlies van Massimo Ambrosini leidde de treffer in.

In het tweede bedrijf stelde Milan orde op zaken. Na 54 minuten benutte Zlatan Ibrahimovic een strafschop, toegekend vanwege hands van De Rossi. Tien minuten nadat Sulley Ali Muntari de lat had geraakt, maakte Ibrahimovic er 2-1 van. De Zweedse oud-Ajacied lobde de bal over Roma-keeper Maarten Stekelenburg, ging er zelf achteraan, hield Simon Kjaer van zich af en kopte vervolgens raak.

Bij Milan stond Urby Emanuelson in de basis. De oud-Ajacied werd na 55 minuten gewisseld. Clarence Seedorf keerde terug van een blessure, maar bleef op de bank. Mark van Bommel was één van de vele afwezigen aan de kant van de Milanezen.

In de strijd om Champions League-voetbal liet Udinese kostbare punten liggen in de uitwedstrijd tegen Palermo: 1-1. Fabrizio Miccolli zette Palermo na een half uur, op aangeven van oud-NEC'er Edgar Barreto, op voorsprong. Gabriel Torje redde zes minuten voor tijd een punt voor Udinese.

Udinese deelt de derde plaats nu met Lazio, maar de Romeinen komen zondag nog in actie. Ze ontvangen Cagliari. Om volgend seizoen in de Champions League te mogen spelen, is een plek bij de eerste drie vereist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen