Gomez biedt Bayern houvast met late treffer

17 april 2012, 22:39   Bijgewerkt: 17 april 2012, 23:03

Bayern München heeft de eerste confrontatie met Real Madrid in de halve finale van de Champions League in winst weten om te zetten. Lang had het er de schijn van dat de Koninklijke dinsdagavond als morele winnaar van het veld zou stappen in de Allianz Arena, maar een laat doelpunt van Mario Gomez bezorgde de Duitse grootmacht een nipte zege (2-1) en daarmee houvast voor de return van volgende week in Bernabeu.

Bayern München en Real Madrid waren aan elkaar gewaagd in de grootste stad van Beieren. De thuisclub kwam op voorsprong, omdat scheidsrechter Howard Webb niet zag dat Holger Badstüber de bal met zijn arm voor de voeten van Franck Ribery tikte. De Fransman met het grote litteken op zijn wang profiteerde dankbaar en nam de felicitaties voor de openingstreffer uitgebreid in ontvangst.

Webb

Webb

Webb liet een vervelende overtreding van diezelfde Portugees op de Nederlandse vleugelspits wel onbestraft. Hij had Ramos en Marcelo na rust ook met een rode kaart kunnen wegsturen, maar koos voor gele prenten. De scheidsrechter verzuimde in de slotfase bovendien voor een strafschop te fluiten na een overtreding van opnieuw Contrao op Mario Gomez.

Real Madrid krijgt volgende week woensdag voor eigen publiek de gelegenheid de achterstand te repareren. De koploper van Spanje gaat zaterdag echter eerst nog voor een competitiewedstrijd op bezoek bij FC Barcelona, op 19 mei mogelijk ook de tegenstander in de finale van de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen