Krul blijft in CL-race, Tottenham onderuit

21 april 2012, 20:29

Newcastle United blijft in de race voor Champions League-voetbal. Met Tim Krul onder de lat zegevierden The Magpies zaterdag voor eigen publiek met 3-0 over Stoke City, door goals van Yohan Cabaye (2) en Papiss Cisse.

Door de overwinning neemt Newcastle de vierde plaats in de Premier League over van Tottenham Hotspur. De ploeg heeft 62 punten. The Spurs gingen in de derby bij promovendus Queens Park Rangers met 1-0 onderuit en blijven daardoor op 59 punten (vijfde) steken.

Adel Taarabt maakte na 24 minuten spelen het enige doelpunt in Londen. De doelpuntenmaker kreeg twaalf minuten voor het eindsignaal zijn tweede gele kaart, maar QPR hield stand. Rafael van der Vaart, die de hele wedstrijd speelde bij Tottenham, kon daar niets aan veranderen.

Swansea City moest op bezoek bij laagvlieger Bolton Wanderers genoegen nemen met een punt (1-1). Scott Sinclair zette de equipe van keeper Michel Vorm al na zes minuten op 0-1. Chris Eagles (oud-NEC) maakte acht minuten later gelijk. Ondanks het puntenverlies staat Swansea nog wel stevig in de middenmoot.

Hetzelfde geldt voor Fulham. De formatie van coach Martin Jol was op het eigen Craven Cottage met 2-1 te sterk voor Wigan Athletic. Emmerson Boyce bracht Wigan na 57 minuten op 0-1, Pavel Pogrebnyak zorgde een minuut later voor de gelijkmaker en Philippe Senderos maakte vlak voor tijd het verschil. Ronnie Stam behoorde overigens niet tot de selectie van Wigan Athletic.