Polak naar Dutch Lions: "Prachtig om mee te maken"

2 april 2012, 16:57   Bijgewerkt: 2 april 2012, 17:02

Sjaak Polak gaat in de herfst van zijn carrière nog een buitenlands avontuur aan. De inmiddels 36-jarige linkervleugelverdediger speelt de komende drie maanden voor het Amerikaanse Texas Dutch Lions, meldt zijn management Sport Promotion.

Polak kwam in het verleden uit voor Excelsior, FC Twente, ADO Den Haag, Sparta en Veendam. Hij nam in 2010 bij RBC Roosendaal afscheid van het betaald voetbal en speelt sindsdien voor de amateurs van Scheveningen. Bij Texas Dutch Lions pakt hij de professionele draad weer op. Of beter gezegd: de semi-professionele. "Dat is beter uitgedrukt. Texas Dutch Lions heeft weinig budget om spelers te betalen, dus gaat het meer om een soort van onkostenvergoeding die je kunt krijgen. Ik maal er niet om. Ik heb altijd in het buitenland willen spelen en daar krijg ik nu de kans voor."

De competitie van Texas Dutch Lions wordt afgewerkt in mei, juni en juli. "Prachtig om mee te gaan maken. Ik ga mijn ogen goed te kost geven", zegt Polak. Als zijn Amerikaanse avontuur er op zit, hangt hij zijn schoenen aan de wilgen. "Dan richt ik me op een andere toekomst. Als de competitie er op zit, trek ik nog een aantal weken door het land om clinics te geven. Dat doe ik in samenwerking met de Dutch Soccer School. Les geven aan de 'kids' van de High Schools. Machtig om te gaan doen. De ervaringen die ik straks bij Texas Dutch Lons ga opdoen, als speler en wellicht ook als assistent-trainer, en later tijdens de clinics, kan ik prima gebruiken voor mijn toekomst als trainer. Een mooier afscheid van mijn actieve loopbaan bestaat niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen