Foley voelt zich bedrogen door bondscoach

30 mei 2012, 12:39

Het was dinsdag een bericht dat vrij geruisloos voorbij ging: Kevin Foley was wegens een blessure uit de Ierse EK-selectie gehaald. Weinig bijzonders, zo leek het. Ware het niet dat diezelfde, 'geblesseerde' Foley later die avond doodleuk meespeelde in een oefenpotje van Ierland tegen een Toscaans elftal. Na die wedstrijd (5-0) haalde hij flink uit naar bondscoach Giovanni Trapattoni. Want hij had makkelijk mee gekund naar Polen en Oekraïne, stelt de 27-jarige verdediger van Wolverhampton Wanderers.

Foley kampte de afgelopen weken met een hamstringblessure, maar zijn herstel verliep prima. "Ik had vorige week al kunnen meetrainen, maar de bondscoach zei toen dat ik rustig aan moest doen en de oefeninterland tegen Bosnië kon overslaan. Dus werkte ik twee dagen rustig aan mijn herstel. Ik voelde me perfect, tot Trapattoni me ineens bij zich riep met de mededeling dat ik niet mee zou gaan naar het EK."

"Woorden kunnen niet beschrijven hoe ik me voel. Ik voel me bedrogen door de bondscoach", foetert Foley. Dat hij meespeelde tegen de Toscanen, was volgens de Ier vooral om te bewijzen dat hij fit was. "Ik wilde duidelijk maken dat ik kon spelen."

Als vervanger van Foley is de multifunctionelere Paul McShane bij de groep gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen