Real legt in Baskenland beslag op 32e titel

2 mei 2012, 23:54   Bijgewerkt: 3 mei 2012, 00:45

Real Madrid heeft zich woensdagavond laat voor de 32e keer in de clubhistorie tot kampioen van Spanje gekroond. Door de drieklapper van Lionel Messi namens FC Barcelona eerder op de avond moest de Koninklijke op eigen kracht de titel zien veilig te stellen en de manschappen van trainer José Mourinho slaagden daar glansrijk in. In Baskenland werd Athletic de Bilbao met 0-3 opzij geschoven.

De kans bestond dat Real de champagne al zou kunnen ontkurken voordat het om 22.00 uur aan moest treden bij Bilbao. Aangezien naaste belager Barcelona in eigen huis wist af te rekenen met Malaga CF (4-1), moest de Spaanse grootmacht winnen om zich te verzekeren van de zege. Al na zestien minuten zette Gonzalo Higuain de Madrilenen op het juiste pad door op aangeven van Mesut Özil de 0-1 op het scorebord te brengen.

Athletic eindigde het duel met tien man na een tweede gele kaart voor Javi Martinez. Valencia deed goede zaken in de strijd om een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League, waar de beste drie ploegen in Spanje in aanmerking voor komen. De ploeg uit de sinaasappelstad verstevigde de derde stek dankzij een 4-0 zege op Osasuna.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen