Spanje na de pauze langs Zuid-Korea

30 mei 2012, 21:53   Bijgewerkt: 30 mei 2012, 22:33

Spanje heeft woensdag een oefenwedstrijd tegen Zuid-Korea met ruime cijfers gewonnen. Bij rust stond het in het Zwitserse Bern nog 1-1, maar na de doelwissel maakten de Zuid-Europeanen het verschil: 4-1.

Fernando Torres opende in de elfde minuut de score voor Spanje. De spits van Chelsea trof doel na voorbereidend werk van Benat Etxebarria. Het was zijn eerste interlandgoal in bijna een jaar tijd. Do-Heon Kim maakte op slag van rust gelijk. Xabi Alonso, Santiago Cazorla en Alvaro Negredo zorgden na de pauze voor een ruime zege van de Spanjaarden.

Bondscoach Vicente del Bosque deed geen beroep op de spelers van Athletic de Bilbao en FC Barcelona. Zij speelden afgelopen vrijdag nog de finale van de Copa del Rey en kregen daarom rust van de keuzeheer. Spanje gaat op het EK in Polen en Oekraïne op jacht naar zijn derde grote titel in successie.

Zweden won met 3-2 van IJsland. Oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic en PSV’er Ola Toivonen zetten de geelblauwen binnen een kwartier op een 2-0 voorsprong. Na 27 minuten zorgde Kolbeinn Sigthorsson (Ajax) voor de aansluitingstreffer. Diep in de tweede helft werd het via Christian Wilhelmsson en Hallgrimur Jonasson nog 3-2.

Naast Toivonen kregen ook Andreas Isaksson (PSV), Rasmus Elm (AZ) en Emir Bajrami (FC Twente) speeltijd bij Zweden.

Zwitserland ging met 1-0 onderuit tegen Roemenië. Gheorghe Grozav scoorde na 57 minuten het enige doelpunt in het treffen tussen de niet-EK-deelnemers.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!